Susanna Salifou Nygren Bergkvara konsthall 1/7 – 31/8

Vi välkomnar Susanna Salifou Nygren som sommarens utställare Bergkvara Konsthall och samtidigt visar collage på Torsås Bibliotek.

”Jag arbetar främst med måleri men inkluderar även teckning, akvarell, collage och en blandning av dessa i min konstnärliga praktik. Där materialens olika kvaliteter och egenskaper ger olika förutsättningar i arbetsprocessen. I arbetsprocessen experimenterar jag med relationen mellan färgernas egenskaper, ytor och strukturer och handens intimitet kontra större strukturer. Bilderna ser jag som både platser och kroppar. Mitt måleri rör sig i gränslandet mellan det sköna, sinnliga och det fula, råa. I den abstrakta berättelsen söker jag snarare intensitet.”

Läs mer: www.susannanygren.se

Vernissage 1 juli kl. 15:00-18:00 med konstnärssamtal kl. 15:00
Tis-sön kl. 15:00.18:00
Från och med den 7 augusti öppet kl. 13:00-15:00 under lördagar och söndagar
Övrig tid enligt överenskommelse.

Susanna Salifou Nygren, utställning Bergkvara Konsthall 2023