Om oss

huset2

Kulturmagasinets huvudbyggnad, mitt emot Sjöfartsmuseet.

Kulturmagasinet ligger i Bergkvara hamn, en unik miljö, ett stenkast från kajkanten och Kalmarsund. Det är inrymt i magasinsbyggnaderna på en skeppsredargård från mitten av 1800-talet.

Föreningen Kulturmagasinet äger byggnaderna och driver verksamheten tillsammans med olika samarbetspartners. Föreningen bildades 1993 och verksamheten startade 1995.

Föreningens ändamål är att verka för folkbildning för ungdom och vuxna inom konst och kulturområdet. Att vara impulsgivare och initiera kulturprojekt, med lokalt, regionalt och internationellt perspektiv.

De tre byggnaderna rymmer två ateljéer, en grafikverkstad, Bergkvara konsthall och gästhus. Kulturmagasinet arrangerar utställningar i Bergkvara Konsthall och på Konstväggen i Torsås bibliotek. Kulturmagasinet är ansluten till SK (Sveriges Konstföreningar).

Kulturmagasinet erbjuder i samarbete med Torsås kommun ett brett spektra av konst- och kulturkurser. Det finns kurser som vänder sig både till den som vill vidareutveckla sig samt till nybörjare.

Övrig verksamhet på magasinet är Artist i Residence, fortbildningar, barn- och ungdomsverksamhet och olika konstprojekt.

Föreningen Kulturmagasinet har visst ekonomiskt stöd för drift och verksamhet av Bildningsnämnden i Torsås Kommun. Vi har också kontinuerligt samarbete med Folkuniversitetet.

Vill du vara med i vår förening och påverka och ta del av vår verksamhet? Sätt in medlemsavgiften, som är 100 kronor per år på bankgiro 5354–0399. Skriv namn, telefonnummer och din e-postadress. Du deltar då också i vårt årliga konstlotteri med inköp från våra utställningar.

 

 

 

 

Riksförbund för Sveriges Konstföreningar