Barn & ungdom

matissebarnbilder-030

Fria tolkningar efter en målning av Henri Matisse

Varje sommar har vi sedan starten 1995 haft en ungdomsverksamhet. Där har barn och ungdomar mellan 11–15 år fått möjlighet att under fem dagar måla, teckna och arbeta med grafik. Under 2019 håller Kåre Holgerson i Ungdomsateljén.

Alla åttaåringar i Torsås kommun har erbjudits Kultur- och idrottsskolan där olika fritidsaktiviteter presenterats. En del av det programmet har legat på Kulturmagasinet. Barnen har under några kvällar fått måla, teckna och jobba med grafik med Anders Gyllerfelt och Inga Grimm som lärare.

Sedan många år får alla Torsås fjärdeklassare delta i en workshop i måleri med färglära, visning av utställning och eget arbete.

 

Bilder från åttaåringarnas arbete i ateljén, ett och annat småsyskon fick också möjlighet att måla. Ett stilleben med frukt, morötter, ett fat och en kanna är utgångspunkt för arbetet. Först blyertsskisser sedan blev det mycket spännande målningar.

Bilder från grafikverkstaden, vi arbetade med torrnålsgravyr på plast. Traditionellt används annars kopparplåt till torrnål. Kvällens tema är träd, ett favoritträd, klätterträd, fruktträd eller ett eget fantasiträd.