Barn & ungdom

matissebarnbilder-030

Fria tolkningar efter en målning av Henri Matisse

Varje sommar har vi sedan starten 1995 haft en Ungdomsakademi. Där har barn och ungdomar mellan 11–15 år fått möjlighet att under fem dagar måla, teckna och arbeta med grafik. Under 2017 håller Kåre Holgerson i den. Ungdomsakademin 2017 ges i samarbete med Konstkonsulenten i Kalmar län.

Alla åttaåringar i Torsås kommun har erbjudits Kultur- och idrottsskolan där olika fritidsaktiviteter presenterats. En del av det programmet har legat på Kulturmagasinet. Barnen har under tre kvällar fått måla, teckna och jobbat med grafik med Anders Gyllerfelt och Inga Grimm som lärare. Kreativ verkstad är också en återkommande aktivitet, där även vuxna kan delta, i magasinet.

Under en period deltar alla Torsås fjärdeklassare i en workshop i måleri med färglära, visning av utställning och eget arbete.

Detta är ett axplock av det som barn och ungdomar har fått möta på Kulturmagasinet.

Läs artikel i barometern.se
Läs artikel i östran.se

Bilder från åttaåringarnas arbete i ateljén, ett och annat småsyskon fick också möjlighet att måla. Ett stilleben med frukt, morötter, ett fat och en kanna är utgångspunkt för arbetet. Först blyertsskisser sedan blev det mycket spännande målningar.

Bilder från grafikverkstaden, vi arbetade med torrnålsgravyr på plast. Traditionellt används annars kopparplåt till torrnål. Kvällens tema är träd, ett favoritträd, klätterträd, fruktträd eller ett eget fantasiträd.