Anna Lindgren – Målningar Bergkvara konsthall 2 juli-28 augusti

Utställning: ”Det blev viskat i mitt öra”

Sommarens utställare är Anna Lindgren, som är bosatt i Köpenhamn, och kommer att visa monotypier i konsthallen.

”I min konstnärliga praxis arbetar jag med måleri, grafik och Artist Books. Mitt tillvägagångsätt liknar varandra i samtliga media, i mina målningar arbetar jag med akryl och olja, lager på lager där jag låter målningen framkalla bilden från min erinring. Jag har alltid intresserat mig för människans förbindelse till naturen och naturens förbindelse till människan. I mitt senaste projekt är mina målningar i större grad förankrade i det existentiella, -en verklighet med fotografiet som förlaga.

I grafik arbetar jag mest med monotypi där jag omvänt tvättar fram bildens figuration. Här låter jag processen styra mitt motivval i ett försöka att koppla bort medvetandet om bildens formalitet. Det intressanta är att motivet i alla fall tränger sig på och rent tematiskt förankrar sig i hela min konstnärliga praxis.”

Hemsida: www.annalindgren.dk

Vernissage: 2 juli kl. 15:00
Öppettider: Tis-sön 15:00-18:00 (2 juli-7 aug)
Från och med den 8 augusti öppet kl. 13.00-15.00 under lördagar och söndagar eller enligt överenskommelse.

Anna Lindgren, ”Det blev viskat i mitt öra”